TÜDEVMED 20.Yıl Etkinliğini Gururla Kutladı

Türk Deniz Eğitim Vakfı Mezunlar Derneği'nin 20. Yıl Etkinliği değerli mezunlarının katılımı ve Piri Reis Üniversitesi öğrencilerinin de katılımı ile gerçekleşti.

Türk Deniz Eğitim Vakfı Mezunlar Derneği'nin 20. Yıl Etkinliği değerli mezunlarının katılımı ve Piri Reis Üniversitesi öğrencilerinin de katılımı ile gerçekleşti. Biz de Deniz Ticaret Gazetesi olarak bu değerli ve anlamlı organizasyonda yerimizi aldık.

 

''Bayrağı onlara devredeceğiz''

Etkinlikte ilk olarak hoş geldin konuşmasını yapmak üzere Tüdevmed Başkanı Arif Fırat kürsüye çıktı. Salonu dolduran kalabalığın kendisini gururlandırdığını söyleyen Fırat, ''Hepiniz bu anlamlı geceye hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. 6 yıldır bu görevi yapıyorum. Ama bugün çok farklı, çok güzel bir etkinlik içerisindeyiz. Bu 6 yılda çok şeyler yaşadık. Bugün burada meslekte 23 yılını dolduran abilerimize de plaketlerini takdim edeceğiz. Ama bunu artık gerekli bir hala getireceğiz, öyle karar aldık. İnşallah bizden sonraki arkadaşlarımız da, bu arada Piri Reis Üniversitesi’nden de kardeşlerimiz de buradalar onlara da katılımından dolayı teşekkür ediyorum. Bayrağı onlara devredeceğiz. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Tekrar hepinize geldiğiniz için teşekkür ederim. Birliğimiz, beraberliğimiz daim olsun.'' şeklinde konuştu.


''Tüdevmed olarak son 2 yılda çok faaliyet gerçekleştirdik''

Ardından kürsüye çıkan isim Tüdev 11. dönem güverte mezunu, derneğin 1 dönem genel sekreterliğini ve 2 dönemde 2. başkanlığını yürütmüş,şu an hali hazırda Türkiye Denizcilik Federasyonu'nun Başkan Yardımcılığını yürüten ve Deniz Ticaret Odası 8 numaralı meslek komitesi başkanı olan Serdar Akdemir, derneğin son 2 yılda yaptığı faaliyetlerinden, neler yapacaklarının planlarından ve projelerinden bahsetti. Akdemir; '' Birçok görevde bulundum ama benim için en anlamlı görev burada yapmış olduğum görev. Sizlere son 2 yılda yaptığımız faaliyetlerden bahsetmek istiyorum. İlk olarak 6 şubat 2018'de sorunlarımızı ele almak için dönemin DTO Başkanı Sayın Metin Kalkavan ile bir araya geldik. O zamanda oldukça kalabalıktık, genel problemlerimizden söz ettik. Tüdev olarak ilk defa bu kadar kitleli bir etkinliği Piri Reis ev sahipliğinde düzenledik. Sonrasında 28 Eylül'de Denizci STK'lar çalıştayına katıldık. Daha sonra yeni DTO Başkanı Tamer Kıranı kutlamak için ve yine mezunlar derneğimizi tanıtmak ve tanışmak için üyelerimizin sorunlarını problemlerini konuşmak için kendinelerini ziyaret ettik. Ardından Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır'a da bir ziyarette bulunarak, bazı sorunlarımıza çözümler istedik. Sağolsun kendisi somut çözüm önerileri getirdi.


''İletişimimize güçlülük katacak büyük proje geliştiriyoruz''

Akdemir ayrıca geçtiğimiz Şubat ayı içerisinde Tüdevmed Boğazda etkinliğini yaptıklarını, bu etkinlikte yaklaşık 80 kişi olarak yer aldıklarını açılayarak; ''Bundan haberdar olmayan olabilir ama bundan sonra herkes haberdar olacak. İletişimimize güçlülük katacak en büyük projemiz Tüdevmed sitemiz. Bu site bundan sonra çok ciddi anlam da iletişimimizi güçlendirecek. Değerli mezunlarımız burada, 2400'ü aşkın üyemiz var 512'i aşkın resimli üyemiz var, üyelerimizin tamamını kayıt altına almak istiyoruz .Aralarındaki iletişimi güçlendirmek istiyoruz. Birlikte projeler geliştirmek istiyoruz. Bunun için de Türkiye'de örneği olmayan bir site geliştirdik. Online bir portal üzerinden iletişimimizi güçlendirebiliriz. Kendi aramızda bir alt yapı, bir veri tabanı oluşturuyoruz.'' açıklamasını yaptı.


''Sizlerden aldığımız bu bayrağı en üst yerlere çıkaracağız''

Etkinlikte Piri Reis Üniversitesi Öğrenci Derneği Başkanı Çağlar Karabillioğlu'da konuşmasını yaparak; Tüdevmed'in 20.yılında düzenlenen bu anlamlı gecede siz değerli mezunlarımızla birlikte olmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum. Ben ve dönem kardeşlerim, kendimiz Türk Denizcilik sektörüne büyük hizmetlerde bulunmuş ve bulunmaya da devam eden, mesleğe gönülden bağlı, Tüdev mezunlarımızın devamı olarak görüyoruz. Sizlerin ilerlemiş olduğunuz aynı kararlılıkla ve azimle ilerlemeye devam ediyoruz. Gittiğimiz bu yolda hedeflerimiz her gün biraz daha ileriye taşıyarak gelecekte bu sektörü yönetenlere, Tüdevi unutturarak veya yok görerek değil aksine temelimizin Tüdev olduğunu bilip Türk denizciliğinin örf adetlerinde hizmet etmek istiyoruz. Bunu bayrak yarışı olarak görüyoruz. Sizlerden aldığımız bu bayrağı en üst yerlere çıkarmak ve arkamızdan gelecek kardeşlerimize teslim etmek ve Piri Reis geleceğinin daimi olmasını istiyoruz.'' şeklinde konuştu.


Konuşmacıların ardından plaket takdimi yapıldı. Başta maddi konularda destek olan sponsorlara ve meslekte yıllarını dolduran değerli mezunlara sırasıyla plaketleri takdim edildi.



Yorumlar